19F – Dia Mundial contra la LGTBIfòbia a l’esport

0
298

Avui en dia tenim la sort de poder viure en una societat avançada en què els drets de les persones LGTBI+ estan reconeguts d’una forma considerable en els codis ètics i les lleis. Però hi ha un sector en què encara hi ha una LGTBIfòbia considerable i en la que ningú dóna el suport que es necessita en aquestes ocasions, estem parlant de l’esport.

Quan pensem en esport a tothom ens ve a la ment el nostre esport de referència, sigui futbol, bàsquet, natació o altres; però si dintre d’aquest intentem pensar algun esportista obertament LGTBI+, en podrem pensar en 2 o 3, però no una gran varietat, això no és pel fet que la gent del col·lectiu LGTBI+ no practiqui cap esport, sinó perquè hi ha un elevat grau de LGTBIfòbia en aquest sector. Els esportistes tenen por del que pot passar si surten de l’armari, i les possibles conseqüències que poden succeir a continuació, poden perdre seguidor, perdre oportunitats de patrocini, que els seus companys/es d’equip els mirin diferent, etc. Però hi ha exemples d’esportistes famosos, fins i tot olímpics, que han sortit de l’armari i s’han convertit en referents del col·lectiu en aquest sector, tant dins com fora del nostre país. I això és el que necessitem, referents que guiïn el camí perquè tots els esportistes que així ho vulguin puguin expressar lliurement el que són.

Ens hem de plantejar seriosament que podem fer per combatre aquesta gran xacra que eclipsa tots els possibles mèrits que un o una gran esportista poguí aconseguir. Per poder arribar a aquesta gran fita necessitem una gran pedagogia transversal en què s’ensenyi que ningú és millor que un altre, i que no pel fet de formar part del col·lectiu LGTBI+ ets un pitjor esportista. També hem d’endurir les conseqüències de dur a terme actes com aquests, on en la majoria de casos les condemnes són quasi nul·les o irrisòries. Com hem dit anteriorment, necessitem models a seguir, persones que demostrin que de veritat es pot ser un gran esportista sense importar com ets o com t’identifiques. Però tot això només serà el principi, necessitem una política efectiva que ens porti a la gran igualtat que tots desitgem, en tots els sectors d’activitat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here