La JSC contra les retallades de CiU imposades a les universitats públiques catalanes

0
266

La retallada està xifrada en 90 milions d’euros, una retallada que no només afectarà a la despesa ordinària, sinó també a la investigació i implicarà la desaparició de més de 50 màsters oficials (de preu públic).

En un moment de crisi, on la inversió en educació ha de ser una de les majors prioritats dels governs per tal de garantir una societat més preparada que pugui enfrontar amb èxit als nous reptes de futur, el govern de Convergència i Unió efectuarà una retallada històrica a les Universitats Públiques atalanes.

La retallada està xifrada en 90 milions d’euros, una retallada que no només afectarà a la despesa ordinària, sinó també a la investigació i implicarà la desaparició de més de 50 màsters oficials (de preu públic). A la vegada s’insta a les Universitats a que incrementin el preu dels seus màsters propis (de preu privat).

A aquesta retallada a les Universitats Públiques s’ha de sumar la retallada generalitzada a l’ensenyament públic primari i secundari (al voltant d’un 10% menys de pressupost que al 2010), que suposa l’aturada del procés de digitalització de les
aules i la construcció de noves escoles, així com la congelació dels processos d’oposicions a professors de secundària.

La implementació d’aquestes polítiques suposarà una pèrdua en la qualitat de l’Educació Pública. CiU, amb l’excusa de la crisi, està posant traves a una formació pública de qualitat fomentant d’aquesta manera un sistema educatiu privat i elitista.

Mostrem el nostre total desacord amb unes retallades que suposen condemnar el futur de tots aquells que no es poden permetre una educació privada.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here