Maresme

Excursió a la Maternitat d’Elna i al Museu Memorial de l’Exili

Diumenge 21 de març, les agrupacions de l’Alt Maresme i Mataró varen organitzar una excursió oberta a tothom que hi estigués interessat, a la Maternitat Suïssa d’Elna i al Museu Memorial de l’Exili, en commemoració del dia internacional de la dona treballadora, celebrat el dia 8 del mateix mes.
La maternitat d'Elna

La sortida es va iniciar amb la visita al Museu Memorial de l'Exili, situat a la Jonquera, per tal de conèixer una mica millor l'història i la realitat dels exiliats republicans durant la Guerra Civil espanyola.

Un museu amb l'objectiu de dignificar les vícitimes i explicar el nostre passat més immediat i els costos històrics i humans que tingué la lluita per la democràcia a les noves generacions, per tal que no es repeteixi.

Després de l'esbarjo per dinar, vingué el plat fort de la sortida; la visita a la Maternitat Suïssa d'Elna, situada al sud de França. La Maternitat va ser fundada per la infermera suïssa Elisabeth Eidenbenz al 1939 i va acollir durant la Segona Guerra Mundial a nombroses embarassades republicanes que fugien d'Espanya en l'anomenada ruta de l'exili, travessant els pirineus, deixant enrere un país devastat per la guerra i el feixisme de les tropes franquistes. Gràcies a la tasca que s'impulsà des de la Maternitat, es van poder salvar moltes vides d'infants i de mares que d'una altre manera, segurament haguessin mort als camps del sud de França.

La Maternitat va estar oberta fins al 1944, que va ser tancada per la GESTAPO. Al llarg dels 5 anys que va romandre en funcionament, hi van néixer 597 nadons. Segons les paraules d'Elisabeth Eidenbenz, que actualment encara és viva (té 98 anys) i resideix a Ginebra, la tasca de la Maternitat va ser "el treball més important de la meva" i "jo només vaig fer el que qualsevol altre en aquelles circumstàncies hagués fet". El seu és un exemple de dona treballadora i de com, fins i tot en els moments més difícils i amb les condicions més adverses, es pot arribar a construir una illa de pau al mig de l'infern.

La sortida va concloure amb èxit, tant pel nombre de participants, tant com per l'agradable transcurs de la jornada.

Galería d'imatges (1)

Comentaris

  • Anònim
    aquí i els de més enllà; a aquells que se senten propers a nosaltres perquè estimen la ciutat. A ells els diem que no els fallarem. No permetrem més retalladles injustes a al ciutat” ha dit.cheat spouses
  • Anònim
    The war between humans, orcs and elves continues. Lead your race through a series of epic battles, using your crossbow to fend off foes and sending out units to destroy castles. Researching and upgrading wisely will be crucial to your success! age of war 3 | slitherio | unfair mario 2 | The game controls are shown just under . Movement mechanisms primarily include acceleration and tilting controls. cubefield | tank trouble | happy wheels | earn to die 1 | earn to die 2
  • Anònim
    I check your website everyday and attempt to learn something from a blog. Thank you and looking forward to your new submit Judi Online SBOBET
Mostrar més comentaris | Mostrant 3 comentaris de 135

Comentar